Witam ostatnio dokupiłem samca bociana do swojej samiczki (była ona wolna).Wpuściłem je do klatki przy gołębniku żeby się sparowały ,jak je wpuściłem razem to ten samiec trochę do niej pogruchał mi tyle.Teraz tylko chodzą po klatce a ten samiec nawet nie grucha do tej samicy.Jak je sparować może coś źle robię ??
Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 619 Otrzymał 21 piw(a) Skąd: Okolice Siedlec/Mazowieckie
Wysłany: 2010-04-09, 14:31
Temat o tym już chyba był to na początek.
Dziewczyny też całe życie nie podrywasz...tak samo i gruchanie nie jest celem życiowym tego samca.
Możesz nie byc przy tym jak grucha więcej a równie dobrze może tyle wystarczylo bo nie raz tez tak bywa a moze sie i nie udac i tak życie.
Nie wiem ile je już trzymasz w tej klatce, kilka dni i do golebnika jak bede sie pilnowac razem i szukac celi to oczywiste ze sie udalo.
Jesli kazde pojdzie w swoja strone i nie bede wykazywac zainteresowanie sprawa przegrana/ nie udało sie.
_________________ Mój album, moje ptaki...
http://happek.fotosik.pl/albumy/583453.html
- Edycja zakończona, album na rok 2009.
http://www.fotoszok.pl/gallery/100-Moja-Hodowla/2375_dscf6453.jpg.html
-Edycja trwa, album na rok 2010.
Wysłany: 2010-04-09, 18:45
U mnie podobnie widymki łażą,ale zobaczę jeszcze jak nie to puszce znowu do klatki na początku zaczepiał samiec samice,a teraz jakby się nią nie interesował.
Wiek: 48 Dołączył: 13 Mar 2010 Posty: 251 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: KWIDZYN - pomorskie
Wysłany: 2010-04-10, 01:27 re
Puść nowego samca na gołębnik , resztę wolnych samic przenieś do osobnego pomieszczenia , zostaw mu samicę do parowania ( na 3 -4 dni ) . Świerzy samiec musi znaleźć wolną celę i wtedy samica powinna do niego ruszyć , jak nie to na noc do karniaka i na drugi dzień po południu do gołębnika i tak do skutku .Tylko musisz być pewny na 100 % że to samiec i samica :-))
Też tak miałem z wiedynami samica cały czas wracała do jasnego w końcu wkurzyłem się wsadziłem te wiedyny do klatki na 2 tygodnie i poskutkowało teraz mają jajka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum