Siema. Kupiłem dzisiaj gołębie budapeszty , ja nigdy nie chodowałem tej rasy dlatego wolę zapytać . Czy to jest gołąb z tylko głową w jakimś tam kolorze czy może mieć np. ogon lekko zafarbowany ( kolorem tym co na ma głowie ) tłów to samo.
Wiek: 18 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 55 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: radom
Wysłany: 2010-06-06, 18:28
budapesztów jest wiele kolorów ja osobiście hoduje tą rasę najbardziej porządane są ptaki np całe białe z czerwoną bądz inną głową byle miały równe odciącie przy szyi.ale u tych gołębi liczy się najbardziej lotność
Wiek: 48 Dołączył: 13 Mar 2010 Posty: 250 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: KWIDZYN - pomorskie
Wysłany: 2010-06-06, 20:44 re
W sumie trzymam budapeszty do latania i na mamki . Ogólnie są to ptaki białe z wiankiem na szyi niebieskim lub czerwonym . Są też z kolorem różnie rozrzuconym na ptaku . Sztuki wystawowe to inna bajka , liczy się czysty biały z równym wiankiem , na początek . Wyrazistość wianka ptak dostaje z wiekiem po każdym pierzeniu . Na allegro są różne typy budapesztańskich wysokolotnych , o ich klasie świadczy cena .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum